Maloúpská vařečka


OBEC MALÁ ÚPA

Horní Malá Úpa
Malá Úpa
Czechia

Na 7. ročníku Maloúpské vařečky budou kuchtíci bojovat o nejlepší krkonošskou polévku a zároveň představí své další krkonošské speciality.

Tentokráte se vracíme zpět k původnímu konceptu akce na jednom místě, stejně jako v roce 2019. Tedy sejdeme se na parkovišti Sportcentrum (P1) na Pomezních Boudách.
Každý kuchař navaří 50 litrů „vítězné“ polévky dle svého gusta, může to být kyselo, kulajda, gulášovka, oukrop, prostě cokoliv horského. Ochutnává se od 11:00 do „vyjedení“ všech polévek. Hlasovat budou hosté, kteří vyberou nejlepší polévku a nejsympatičtější stánek, ale také odborná porota. Vítěz obdrží putovní maloúpskou vařečku, se kterou se bude moci pyšnit celý rok. Během dne se budou konat i tradiční populární soutěže, o největšího Jedlíka (borůvkových knedlíků), Ohniváka (pojídání papriček) a Pijáka (rychlost v pití malého „yardu“ piva).
Pro děti bude připravena tvořivá dílna, malování na obličej a školička „Vaříme s dětmi“, pro ty větší live cooking a hudba. Hrát budou Přehmat Liberec a do Malé Úpy se opět vrátí kapela Terne Čhave.
Přijeďte ochutnat Malou Úpu.

Web: https://www.malaupa.czLinksmaloupska-varecka-2022.jpg (347.6 KB)

Aktualisiert am 29.09.22, 16:47 Uhr