Tatra v Českém ráji 2022


Tatra Veteran Car Club Semily

6 Husovo nám.
Město Lomnice nad Popelkou
Czechia

27. ročník jízdy historických motocyklů a automobilů s názvem „Tatra v Českém ráji“.

Program jízdy začíná výstavou veteránů v 8 hodin ráno na Husově náměstí. Odtud budou posádky od 10 hodin vyjíždět na sto kilometrů dlouhou trať přes Železnici, Mladějov, Sobotku, hrad Kost, Mnichovo Hradiště, Mohelnici nad Jizerou, Radimovice, Malou Skálu, Loučky až do cíle v rekreačním středisku ve Vesci pod Kozákovem.

Soutěž bude jedinečnou příležitostí k setkání se zdánlivě starými, přesto stále krásnými a plně funkčními veterány českých i zahraničních značek. Pořadatelé chtějí během soutěže při plnění různých úkolů připomenout účastníkům některé známé i méně známé osobnosti, památky a události z dějin našeho kraje, provést je krásnými partiemi Českého ráje a divákům po celé trati ukázat zajímavá historická vozidla. Podrobnosti budou uvedeny na vylepených plakátech.

Při letošním ročníku budou mít zájemci jedinečnou příležitost k prohlídce unikátního „horského“ autobusu Tatra 500HP z roku 1963 - ráno na náměstí v Lomnici nad Popelkou, během poledne na náměstí v Mnichově Hradišti a v podvečer ve Vesci pod Kozákovem.



Web: www.tatraclub.cz

Aktualisiert am 20.05.22, 11:09 Uhr