Benefiční koncert MyJenNěkdy


Dobrovolné

132 Fr. Balatky
Železný Brod
Czechia

I letos pomůžeme dobré věci a zároveň si užijeme nevšední koncert v kostele sv.Jakuba Většího v Železném Brodě.

Tentokrát se vám představí hudební těleso MyJenNěkdy z Jablonce Nad Nisou.Můžete se těšit na koncert plný krásných písní.
A kdo, že vám to bude zpívat? Kantorský sbor MyJenNěkdy - Smíšený komorní sbor vznikl v červnu 2015 z iniciativy dvou současných členů sboru. V současné době zpívá ve sboru 11 členů. Repertoár sboru je rozmanitý zahrnuje období od renesance po současnou hudbu , včetně hudby lidové a to vše a capella.
Výtěžek ze vstupného půjde na malou Laurinku - 13 let, Jablonné v Podještědí
Farmakoresistentní epilepsie, těžká mentální retardace, Crohnonova choroba, autismus, astma
Laurinka se narodila jako zcela zdravé miminko, do 3 let s nornálním fyziologickým vývojem. Před nástupem do MŠ povinné očkování a poté se začaly objevovat autistické rysy a epileptické záchvaty, které skončily v necelých 6 letech epileptickým statem, následně kóma, tzv. restart mozku a po dvou měsících, kdy bojovala o život, z ní byl ležáček s poškozeným mozkem. Dcerka se učila znovu sedět, chodit, ale bohužel některá mozková centra zůstala trvale poškozena, tudíž mentálně byla na úrovni cca jednoletého dítěte a nyní postupuje velmi pomalu. Rozumově již nikdy nebude jako běžné zdravé dítě. Více se rozvinul autismus, k tomu se v 8 letech přidala Crohnova choroba, astma a histaminová intolerance. Do 9 let byla na invalidním vozíčku.
S Laurinkou bydlím sama, vyžaduje celodenní intenzivní péči, je na dietní stravě a vždy, když má epileptický záchvat, se modlím, aby ji nevrhl zpět tam, kde kdysi byla. Učíme se formou výukových kartiček, které jsem jí i sama pořídila. Je to velmi milá mladá slečna, ráda se směje, miluje zvířátka, jen bojujeme s okolím. Většina zdravých dětí ji nepřijme a tak jsem se díky tomu přestěhovala z panelového domu do klasického, kde splácím hypotéku. Uvítám každou finanční pomoc, za kterou jsem vždy nesmírně vděčná. Koncert pořádá RC Andílek Železný Brod.
Součástí koncertu bude Výstava na stromech - tentokrát na téma Káva!
Dobrou kávu si budete moci u nás také vychutnat na podporu pěstitelů kávy . Těšíme se na vás !
Web: https://www.zeleznybrod.cz

Aktualisiert am 29.09.22, 16:49 o 'clock