DEN S T. G. M. - 100 let od návštěvy Turnova


Město Turnov

335 Antonína Dvořáka
Turnov
Czechia

V sobotu 17. září 2022 uplyne 100 let od návštěvy Tomáše Garrigua Masaryka v Turnově. Pojďte si tuto událost připomenout na Den s T. G. M. Město Turnov si vás dovoluje pozvat na další z akcí spojenou s oslavami 750 let od první zmínky o našem městě.

Těšit se můžete na příjezdy historických vlaků na turnovské nádraží. Jeden z nich dokonce přiveze prvního prezidenta České republiky. V Parku T. G. Masaryka vás místní spolky seznámí se svou činností a na pódiu se vystřídá pestrá směs hudebníků - Turnovanka, Mackie Messer Klezmer Band a What The Funk.V parku samozřejmě nebude chybět ani dobré jídlo a pití. Ochutnáte třeba i výroční 750 Pivovaru Rohozec, kterou pro Vás budeme mít na městském stánku, už tradiční součásti městských akcí k výročí. Mezi návštěvu vlakového nádraží a Parku T. G. Masaryka pak určitě zařaďte i zastávku v pobočce Městské knihovny A. Marka na nádraží, kde Jaroslav Kříž bude poutavě mluvit o průběhu návštěvy T. G. Masaryka v Turnově 17. září 1922. Hned po krátké přednášce pak odhalíte podobu nové unikátní obrazové publikace Turnov v srdci, která čerstvě vyšla u příležitosti oslav města. V turnovském depu pak na vás čeká Muzejní sobota, na kterou vás každou hodinu zaveze vlak.

Web: https://www.turnov.czLinksweb_plakat_den_s_tgm.png (463.98 KB)jizdnirad-tgm.pdf (930.49 KB)Muzejnísobota2022.jpg (251.33 KB)

Zaktualizowano w dniu 17.09.22, 22:42 godzina