Laura a její tygři


456 Havlíčkova
Mladá Boleslav
Republic of the Congo

Koncert na závěr Metalového sympozia. Vstup je zdarma.

Na konci roku 1985 Karel Šůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr zakládá v Neprakta klubu v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Dívčí jméno Laura evokuje něhu a krásu, tygři jsou symbolem nezkrotnosti a divokosti, černé brýle, bílé košile, černé kravaty a černé kalhoty vytváří nezaměnitelnou image skupiny.

Fenomenální nástup Laury a jejích tygrů předznamenal již téměř 35ti letou koncertní historii kapely. Stovky koncertů ve vyprodaných sálech v Čechách i na Slovensku zaujali mezinárodní promotéry a po pádu "železné opony" tygři úplně mizí z domácí scény a koncertují převážně na evropských podiích – Stuttgart, Mnichov, Paříž, Laussane, Kiel, Bremen, Hamburg, Kolín nad Rýnem, Frankfurt nad Mohanem, Marseille, Valence, Toulousse, Nantes, Albi, Tarbes, Brusel, Lyon, Dijon, Antverpy, Strassbourg atd., ale také ve starobylých amfiteátrech Kartága, Monastiru a Hammametu nebo na EXPO 2010 v Šanghaji. V roce 1993 získala kapela cenu francouzských médií Grand Prix Media RFI a její koncert v pařížské La Cigalle živě přenášel kanál MCM.

Laura a její tygři mají v současné době na svém kontě více než 2 000 koncertů v rockových klubech a na festivalech doma i v zahraničí, 13 vydaných alb a pět velkých koncertních projektů: Show Tomáše Tracyho, Rituál středoevropana z konce dvacátého století ve franouzském Agenu, Rituál na Žižkově, Laura versus Křižíkova fontána a Big Bang!.

Neúnavný hledač talentů Karel Šůcha v Lauře a jejích tygrech vychoval řadu významných osobností českého kulturního života - např. Ilonu Csákovou, Martina Poštu, Miloše Vacíka, Dana Nekonečného, Lenku Novou a mnoho dalších. Zatím nejnovějším přírůstkem je Lucie Bakešová, zpěvačka, která svoji pěveckou dráhu zahájila už ve 13 letech. Tygry okouzlila nejen svou bezprostředností, temperamentem a krásou, ale zejména charismatem, které je ozdobou všech koncertů.

AKTUÁLNÍ OBSAZENÍ KAPELY


Karel Šůcha - kapelník, basa, zpěv
Lucie Bakešová - zpěv
Miroslav Návrat - bicí
Tomislav Zvardoň - kytara
Ondřej Fišer - kytara, zpěv
Kamil Janský - saxofon, zpěv, road manager
Milan Král - pozoun, zpěv
Radek Němec - trubka, zpěv
Alternace:
Luboš Víšek - saxofon
Filip Jiskra - pozoun
Petr Kužvart - trubka

http://lauranet.cz/

Zaktualizowano w dniu 02.06.22, 13:38 godzina